L’Escola Municipal d’Art (EMA) de Girona, situada a la Mercè, ofereix una àmplia programació per apropar el món de les arts a tothom. Durant l’estiu hem participat a la matinal d’art que s’hi organitza. Els nens han pogut conèixer varis tallers i practicar diferents tècniques artístiques, entre aquests tallers han pogut descobrir el món de l’arquitectura. Per a molts era la primera vegada que interactuaven amb aquest concepte tan de prop i sentir-se com autèntics arquitectes.

Els nens i nenes ens van sorprendre en tot moment, tot i ser una temàtica molt nova per a ells, van pensar, reflexionar i desenvolupar sense fre els tallers i reptes que els hi proposàvem. En algun taller van representar les estances de casa seva i van fer una proposta de millora. També van fer una abstracció de les formes simples que veuen a la ciutat i fins i tot van desenvolupar una maqueta d’un lloc on els agradaria estar i jugar.
La il·lusió que desprenen les cares dels nens són el motor dels nostres tallers d’arquitectura, on la imaginació no té límits.